Zonder makelaar uw huis verkopen is een koud kunstje geworden

De tijd dat je met handen en voeten was gebonden aan een makelaar ligt al even achter ons. Vandaag de dag zijn er best wel een aantal interessante alternatieven. Met de digitale tools die beschikbaar zijn, kun je zelf je huis verkopen zonder makelaar, maar er zijn ook bedrijven die woningen opkopen. Vaak is dit de snelste manier om je huis te verkopen en toch een zeer correcte prijs voor je woning te krijgen.

Snel en makkelijk uw huis verkopen

De laatste jaren zijn er heel wat bedrijven die panden en gronden kopen. Zij zien de aankoop van een woning als investering. Ze verhuren het pand, renoveren en verkopen het weer, of breken het af om er een nieuw project te ontwikkelen. De meest uiteenlopende woningen komen in aanmerking en vaak wordt er een zeer mooie aankoopprijs geboden. Deze bedrijven sturen een expert ter plaatse die tijdens een bezoek de waarde van je woning inschat. Een bod volgt quasi onmiddellijk. Veel sneller kun je een huis niet verkopen. Hoewel heel wat mensen denken dat ze veel te weinig krijgen voor hun huis, blijkt dit in de praktijk niet het geval te zijn. Het bod is vaak zeer marktconform, zeker als je weet dat je onmiddellijk een voorschot ontvangt. Wanneer je snel geld nodig hebt om ander vastgoed te kopen, dan is dit zeker en vast een troef.

Knip de commissie weg en krijg extra dienstverlening

Kies je voor een bedrijf dat uw huis koopt, dan hoef je zelf geen mensen te ontvangen, geen planning te respecteren en geen dure makelaar te betalen. Een makelaar rekent toch al snel 3 tot soms 5% commissie aan en die ben je onherroepelijk kwijt. De vraag is nog maar of de makelaar zijn meerwaarde kan bewijzen … Verkoop je je woning aan een bedrijf, dan hoef je net zo min als bij een makelaar van de administratie wakker te liggen. Deze bedrijven nemen dit van je over. Meer nog, er zijn zelfs partijen die je helpen bij de verhuis, het leegmaken van je woning en meer. Vaak komen ze zelf over de brug met deze extra dienstverlening, maar anders kun je je steeds informeren. Bovendien brengen ze alle nodige attesten – denk maar aan een EPC-attest – in orde. Weer een zorg minder.

Screen het bedrijf dat je huis koopt

Wel raden we steeds aan de achtergrond van het bedrijf dat je benadert of waar je een voorstel van ontvangt even te screenen. Elk betrouwbaar bedrijf heeft een eigen website en heeft de nodige referenties. Contacteer gerust enkele gezinnen die hun huis via deze speler hebben verkocht. Op die manier weet je dat je met een correct bedrijf te maken hebt.

https://www.sneluwhuisverkopen.be

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*