Zoete zomerdrankjes

Warm, warmer, warmst! Een eerste hittegolf luidt een zwoele Belgische zomer in. We bakken, braden en sommigen verbranden. Afkoeling gevraagd! Of je nu naar het koude noorden trekt, op een tropisch strand gaat zonnebaden of in je eigen tuin kampeert, een fris glaasje is meer dan welkom. Deze zoete drankjes koelen je zeker af. 

Klassieke cocktail

De ultieme klassieker, gin-tonic met krokante twist. Een combinatie van zoet, zuur en fris. Vul eerst en vooral je glas voor de helft met ijsblokken. Mix de gin en tonic liefst met de basisverhoudingen, een kwartje gin en driekwart tonic. Kies best een neutralere tonicsmaak omdat je nadien de smaakmakers toevoegt. Knijp een halve citroen uit in het drankje. Graag bitter? Dan kan je de citroen vervangen door een limoen. Voeg meerdere schijfjes komkommer uit de koelkast toe. Deze geven een krokante toets en zorgen voor extra hydratatie. Varieer ook met fruitsoorten als aardbeien, sinaasappel of framboos voor een zoete toets.

Pittige mocktail

Onder de hete zon stijgen alcoholische drankjes zoals cocktails of bier al snel naar het hoofd. Een mocktail daarentegen kan je enkel en alleen verfrissen! Tegenwoordig zijn er zoveel alternatieven voor bestaande spirits zoals alcoholvrije gin, waarmee je bovenstaand recept kan testen. Een alcoholvrije versie van een bestaande dranken is natuurlijk weinig vernieuwend. Gelukkig komen er steeds meer originele alternatieven op de markt. De laatste jaren zit gemberconcentraat in de lift. Een natuurlijk brouwsel met kruiden en heel veel gember. Verras je smaakpapillen en mix het scherpe drankje met een tonic, limoensap en wat spuitwater. Een paar ijsblokjes erin en klaar! 

Drink je darmflora in balans

Kombu-wat? Kombucha of gefermenteerde thee, oorspronkelijk uit Azië, vindt sinds kort de weg naar onze drankkaarten. Door verse thee te combineren met een cultuursymbiotische bacterie, beter bekend als de SCOBY of zwam, ontstaat een verfrissend bruisend drankje. Kombucha werd onder andere populair door de stimulerende probiotica die het bevat. Dat zijn de bacteriën die onze darmflora in balans brengen. Klinkt heel speciaal, maar het is het proberen waard, niet? Je vindt het in de biowinkel in verschillende smaken, of je kan het gewoon zelf maken!

La vie en roséAls we deze zomer wijn kopen, dan is het rosé. Een glas rosé past op elk moment van de dag. Als aperitief, bij het eten of als dessertwijn. Fris, fruitig en licht, dat is de succesformule van het roze drankje. Goed gekoeld en met een ijsblokje, zo hebben we ons glas rosé wijn het liefst!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*