Zo koop en verkoop je je auto aan de meest voordelige prijs

Wanneer je een auto gaat kopen, wil je zoveel mogelijk waarde voor je geld krijgen. Dat geldt omgekeerd ook wanneer je je auto wil verkopen; je wil zoveel mogelijk geld krijgen voor de resterende waarde van je auto. Veel mensen kopen of verkopen hun auto via een garage, een (online) zoekertje of een automagazine. Maar heb je er al eens aan gedacht om te kopen of verkopen via een online veilingsite?

Auto kopen via een veilingsite

Wanneer je een auto via een online veiling wil kopen, moet je eerst een account maken bij de veilingsite van jouw keuze. Wanneer dit gebeurd is, kun je deelnemen aan de auto veiling. Je kunt op de website de actieve loten bekijken en opvolgen. Wanneer je de auto van je dromen ziet, kun je een bod plaatsen. Zolang de tijd om te bieden nog niet is afgerond, kun je het lot blijven opvolgen. Je krijgt ook bericht wanneer iemand boven jouw bod geboden heeft, zodat je desgewenst je bod nog kunt verhogen. Wanneer de auto veiling afgerond is, krijg je te zien wie de hoogste prijs geboden heeft en de auto als het ware gewonnen heeft. Was jij het niet? Niet getreurd. De veilingsite houdt je op de hoogte over nieuwe, soortgelijke veilingen in de toekomst. Is de auto wel aan jou toegekend? Dan krijg je een mail met alle info om de betaling in orde te brengen. Nadat je de auto betaald hebt, ontvang je een betalingsbewijs en een officiële factuur. Hiermee kun je de auto afhalen op het afgesproken tijdstip en locatie.

Auto verkopen via een veilingsite

Ook om je auto te verkopen is een online veilingsite de geschikte plek. Het is ontzettend gemakkelijk en alle administratie wordt voor jou geregeld. De veiling experts bekijken wat voor auto je juist wil verkopen en in welke staat hij is. Op basis hiervan bepalen ze de startprijs voor de veiling. Vervolgens wordt je auto geïnventariseerd, gefotografeerd en duidelijk omschreven voor de website. De veilingsite zorgt ervoor dat er voldoende reclame gemaakt wordt die gericht is aan het doelpubliek dat je wagen zou willen kopen. Wanneer de veiling start, kun je zelf alles online volgen. Als potentiële klanten vragen hebben, of wanneer er een bezichtiging moment gehouden zou worden, hoef jij je daar geen zorgen over te maken. De veiling experts leiden alles in goede banen. Wanneer de veiling ten slotte afgerond is, koopt de bieder met het hoogste bod jouw wagen. Alle papierwerk wordt ook nu door de veiling experts in orde gebracht. Twee weken na het afsluiten van de veiling, ontvang je je geld. Door je auto via een veilingsite te verkopen, krijg je niet te maken met verborgen kosten. Je weet dus duidelijk hoeveel geld je zult ontvangen nadat de veiling afgerond is.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*