Zo houd jij je dak in topvorm!

Ga je bouwen of verbouwen? Investeer dan zeker genoeg tijd en aandacht aan je dak. De top van je huis moet namelijk in topvorm zijn om de rest van je huis droog en warm te kunnen houden. Daarom maak je het best gebruik van kwalitatieve materialen. Wanneer je kiest voor degelijk materiaal, kun je zelfs als doe-het-zelver een heel degelijk en solide dak leggen.

Zo hou je het droog

Eerst en vooral heeft je huis een dak nodig zodat het binnen droog zou blijven. Dat klinkt erg logisch, maar hier loopt het wel eens fout. Als er te veel water op je dak blijft liggen, overbelast je het dak en gaan je dakgoten lekken. Dat zorgt dan weer voor extra overlast. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een degelijke regenwaterafvoer. Wanneer je kiest voor een regenwaterafvoer die vervaardigd is uit EPDM, kun je gerust zijn dat je degelijk materiaal in huis gehaald hebt. Bovendien zijn deze afvoeren gemakkelijk te monteren en te installeren. Ze zijn al geprefabriceerd, waardoor je ze eenvoudig kan aansluiten en verlijmen. 

Verschillende soorten waterafvoer

Er bestaan verschillende manieren om je regenwater van je dak af te voeren. Welke soort afvoer jij nodig hebt, hangt af van het soort dak dat je hebt. Wanneer je een plat dak hebt, moet het regenwater recht naar beneden afgevoerd worden. Dat gaat het best met een ronde afvoerpijp. Deze is verkrijgbaar in diverse afmetingen. Hoe groter je dak is, hoe groter de diameter van je afvoer moet zijn. Als je het regenwater door de zijkant van een opstaande dakrand wil kunnen afvoeren, installeer je beter een hemelwaterafvoer met zijuitloop. 

Zo hou je het warm

Je dak beschermt je huis natuurlijk niet alleen tegen hemelwater, maar het zorgt er ook voor dat je woning beschermd is tegen koude en hitte. Om dit te kunnen verwezenlijken, is het noodzakelijk om je huis en je dak goed te isoleren. Door gebruik te maken van PIR isolatieplaten op je dak kun je isoleren met dunne platen die je een hoog rendement geven. Wanneer je deze isolatieplaten op je dak bevestigt, kun je gemakkelijk verder klussen. PIR-platen zijn drukvast, waardoor je er gewoon op kan lopen. Je kan ze ook eenvoudig plaatsen en ze op maat laten maken. Hier komen geen lastige jeukende deeltjes bij vrij, wat het werken nog vlotter laat verlopen. Je kan deze isolatieplaten op je dak bevestigen met lijm of met schroeven. De platen kan je in verschillende diktes aankopen. Hoe dikker ze zijn, hoe meer rendement ze zullen geven. 

Laat alles leveren

Door je bouwmaterialen online te bestellen, hoef je geen tripje te maken naar de bouwmarkt. En wat nog makkelijker is; je hoeft je materiaal niet zelf naar je bouwwerf te vervoeren. Wanneer je je benodigdheden online bestelt, worden ze meteen op je werf geleverd. Dit bespaart je een hoop tijd en moeite. De levering van je bestelling kan vaak al binnen de 2 werkdagen na je bestelling gebeuren.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*