Weten wat honing is en wat het voor je kan doen

Honing is voedsel dat door bijen voor bijen wordt gemaakt, maar het wordt ook door veel mensen genoten. Honing wordt al duizenden jaren door mensen gekoesterd vanwege de zoete smaak. Honing is meer dan alleen een zoetstof. Het kan mogelijk gezondheidsvoordelen bieden en sommige van zijn medische toepassingen hebben minimaal bewijs. Honing die rechtstreeks uit een bijenkorf is geoogst, staat bekend als rauwe honing. Sommige honingproducenten filteren hun producten door een grof filter om vreemde materialen te verwijderen, maar het blijft rauw voedsel. De meeste honing die in supermarkten verkrijgbaar is, is verwarmd om het minder plakkerig en gemakkelijker te zeven te maken. Honing wordt gepasteuriseerd bij hoge temperaturen en vernietigt gistcellen die ongewenste fermentatie kunnen veroorzaken. Groothandelaars van hakhoning bieden echte honing die je al deze gezondheidsvoordelen biedt.

Gezondheidsvoordelen van honing

Honing bevat veel antioxidanten, die kunnen helpen om ontstekingen in het lichaam te verminderen. Ontsteking kan een aantal gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals hartaandoeningen en auto-immuunziekten. Antioxidanten in boekweithoning werden gedetecteerd in bloedplasma in een onderzoek dat aangeeft dat het consumeren van honing de antioxidantactiviteit in het lichaam kan stimuleren. Hoesten en verkoudheid bij jonge kinderen mogen niet worden behandeld met vrij verkrijgbare medicijnen. Sommige ouders zoeken misschien natuurlijke oplossingen. Twee eetlepels honing verminderde de nachtelijke hoest van een kind en stelde hen in staat om in één keer te slapen. Artsen raden deze behandeling niet aan voor kinderen jonger dan één jaar. Je kunt pure honing bij hakhoning groothandel kopen voor bulkbestellingen.

Voorzorgsmaatregelen bij het nemen van honing

Honing mag niet worden gegeven aan kinderen jonger dan 12 maanden. Stofdeeltjes in honing kunnen sporen bevatten van de bacterie die botulisme veroorzaakt. Veel bacteriën zijn resistent tegen zuigelingen en kunnen behoorlijk ziek worden. Honing moet veilig kunnen worden gebruikt bij het bereiden van voedsel voor kinderen, omdat hitte de meeste micro-organismen doodt. Honing moet worden vermeden door mensen die last hebben van allergieën. Honingallergieën komen niet vaak voor, maar ze bestaan ​​wel. Dit kan zijn omdat de honing bijenpollen bevat. Stuifmeel en spijsverteringsenzymen van bijen vormen bijenpollen. Het kan een ernstige allergische reactie veroorzaken.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*