Wat moet je wel en niet doen bij het verwijderen van een wespennest?

Het kan zomaar ineens voorkomen dat je een zwerm wespen langs je terras ziet vliegen. Dat kan eenmalig zijn, maar als je ze de volgende dag nog niet kan het ook zien dat je last heb van een wespenplaag. In het begin kan de overlast nog meevallen, maar wanneer je een wespennest niet aanpast kan er op den duur meer dan honderden of meer wespen in het nest zitten. En dat gaat wel voor overlast zorgen. Wat moet je doen als je last heb van een wespenplaag? En wat moet je vooral niet doen? We geven je een aantal tips. 

Gebruik gif om wespen te doden

Heb jij een groot wespennest in de tuin? Dan kun je vergif gebruiken om de wespen te verjagen. Je kunt dit voor de ingang van het wespennest strooien. Als de wespen hiermee in aanraking komen, nemen zij het poeder mee hun nest in. Dit zorgt ervoor dat het wespenvolk binnen de kortste keren uitsterft. Wanneer het gaat om een grote groep wespen is het slim om regelmatig niet gif voor de ingang te strooien. Na het strooien van het poeder houd je het nest een aantal dagen in de gaten. Zie je na een aantal dagen of een week geen wespen meer? Dan kan je er vanuit gaan dat de wespen dood zijn en kan je het wespennest voorzichtig verwijderen. 

Een wespenbestrijder inschakelen

Een wespennest verwijderen en bestrijden kan best een lastige klus zijn. Zeker als er boven wespen naar buiten vliegen en ze jou willen steken. Wanneer zij zich in nauw gedreven voelen zullen ze gaan steken. Het is ook een optie om een wespennest te laten verwijderen door een wespenbestrijder. Hij beschikt namelijk over beschermende kleding, waardoor hij niet gestoken kan worden door de wespen. Bovendien begint hij pas met het verwijderen van het nest als het merendeel van de beestjes is uitgeroeid. Een wespennest verwijderen kosten zijn vaak afhankelijk van de grootte van het nest en van hoe makkelijk hij er bij kan

Dingen die je nooit moet doen

Sommige mensen denken dat het handig is om een wespennest kapot te maken, omdat je dan van de wespen af bent. Echter dat is zeker iets wat je niet moet doen. Wanneer je met een stok op een wespennest slaat om hem kapot te krijgen kan het zijn dat er wellicht nog wespen binnen zitten. Zij vliegen als een gek naar buiten omdat hun nest wordt verstoord. Grote kans dat ze jou gaan aanvallen en steken. Hierdoor kan je verschillende wespensteken oplopen. Een ander fabeltje wat genoemd wordt is dat je een wespennest kapot kan maken door koken water over een nest te gooien. Dat zou in theorie kunnen werken als het nest niet veel groter is dan een tennisbal. Wanneer het nest groter is, kun je het niet eenvoudig vullen met kokend water. Met als gevolg dat de wespen ook weer naar buiten komen en jou zullen aanvullen. Heb je dus last van een wespennest is de meest eenvoudigste manier om een wespenbestrijder te bellen. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*