Heb je het vermoeden dat er een aantal traptreden aan vervanging toe zijn? Begin dan zo snel mogelijk met renovatie. Een kapotte trap kan namelijk voor gevaarlijke situaties zorgen. Maar wat is de beste aanpak? Je zou ervoor kunnen kiezen om alleen enkele traptreden te vervangen. Dat is makkelijker en kostenbesparend, zou je denken. Helaas is dat niet altijd waar. Uiteindelijk is renovatie van de gehele trap op de lange termijn vaak een veel duurzamere oplossing, ongeacht of je een houten trap of betonnen trap hebt. Wij van Marktvanmorgen.be leggen uit waarom.
Ingrijpende klus
Vlekken of beschadigingen en piepende treden kunnen erg storend zijn. Hoewel je misschien het liefst de gehele trede zou willen vervangen, is dat bijna nooit nodig. Treden ertussenuit halen en nieuwe plaatsen is een behoorlijk ingrijpende klus en zorgt voor veel stof in huis. Daarnaast is de kans groot dat je altijd blijft zien welke treden vervangen zijn. Al met al kleven er veel nadelen aan deze grote klus. Traprenovatie is daarom vaak een betere en makkelijkere oplossing. In slechts één dag kan een professional jouw gehele trap aanpakken zonder troep en stof achter te laten in je huis. Door het gebruik van overzettreden van kras- en slijtvaste kunststoffen heb je de komende jaren geen omkijken naar de trap. En daarnaast heb je keuze uit honderden designs waardoor de trap naadloos zal aansluiten op je huidige woonstijl. Klinkt dat niet als muziek in de oren?
Expertise van een professional
Ben je zelf erg handig? Dan zou je kunnen overwegen om zelf je open of dichte trap te renoveren. Of het lonend is hangt van een aantal factoren af: de beschikbare tijd, de plaats en positie van de treden, het aantal traptreden, het materiaal van de trap en hoelang de trap weer mee moet gaan. Waarschijnlijk kom je uiteindelijk tot de conclusie dat de renovatie uitbesteden een duurzamere keuze is. Door het werk van een professional weet je zeker dat je trap weer decennia meegaat en ook is het vaak minder duur dan je wellicht zou verwachten. Wanneer je zelf aan de slag gaat betaal je namelijk de hoofdprijs voor de materialen en daarnaast gebeurt het regelmatig dat het volgende euvel na een paar jaar alweer om de hoek komt kijken.
Laat een reactie achter