Waarom de buitenlucht je zo goed doet

Buiten zijn is gezond. De frisse buitenlucht heeft verschillende positieve effecten op je gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Het mooie lenteweer komt eraan. In de nacht kan het soms nog vriezen, maar overdag komt het zonnetje steeds vaker en langer tevoorschijn. Een goede reden om erop uit te gaan. Denk aan een korte wandeling, een uitgebreide work-out of een andere buitenactiviteit. Miezert het of vind je het eigenlijk net iets te koud buiten? Ga toch even naar buiten om een frisse neus te halen. Ook lunchwandelen is populair. Het is heel gezond om tijdens je pauze een wandeling te maken.

Draag warme kleding

Vaak zijn de eerste zonnige dagen van het jaar toch nog niet zo warm als we hadden gehoopt. We hoeven bij de eerste zonnestralen dus niet vol enthousiasme in onze korte broek en T-shirt naar buiten te gaan. Ben je graag buiten en wil je je favoriete sport in de buitenlucht beoefenen? Ga hardlopen, fietsen, skeeleren of paardrijden. Er is keuze genoeg. Ook tijdens koudere dagen is het fijn om buiten een frisse neus te halen. Ga je buiten sporten? Zorg ervoor dat je je lichaam voldoende beschermt tegen afkoeling. Dit doe je door je warm aan te kleden. Dus pak je muts, sjaal en handschoenen maar alvast uit de kast. Sport jij graag in teamverband? Laat de mutsen bedrukken met de naam van je teamgenoot of laat sjaals bedrukken met een logo of opvallende tekst. Er is geen betere manier om tijdens het sporten op te vallen.

Buitenleven vakanties

We hebben allemaal een jaarlijkse vakantie nodig. We zijn er dan écht even tussenuit en kunnen genieten op een andere plek. Of we nou kiezen voor een strand- of wintersportvakantie; vakantie is goed voor je! Ook kan je een strandvakantie goed combineren met (sportieve) activiteiten. Bezoek een stad, maak een lange wandeling over het strand of in de bergen of leer duiken. Zorg ervoor dat je de juiste kleding en schoenen bij je hebt. Ga je in de bergen wandelen? Houd er rekening mee dat het koud kan zijn en stop een trui in je koffer.

Houd je van skiën, snowboarden, sneeuw en ijs? Dan ben je waarschijnlijk een echte wintersportliefhebber. Tijdens de wintersportvakantie ben je gedurende de dag constant buiten en voornamelijk sportief bezig. De buitenlucht doet ons goed. Ook een wandeltocht door een besneeuwde omgeving is goed voor onze gezondheid. Stop tussendoor voor een heerlijke kop chocolademelk of kies voor een dampende glühwein. Voor welke vakantie je ook kiest, de buitenlucht heeft een positieve werking op ons welzijn.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*