Waar moet je op letten bij de aanschaf van een LED paneel?

Steeds meer bedrijven kiezen voor LED panelen om hun pand te verlichten. Toch is nog lang niet altijd duidelijk wat dit precies is. Gelukkig is het niet heel lastig om uit te leggen. Een LED paneel is niets meer dan een plaat waar LED’s in verwerkt zitten. Deze kunnen ingebouwd worden, maar ze kunnen ook aan het plafond bevestigd worden. Dit is geheel afhankelijk van het plafond en waar de voorkeur naar uitgaat. 

Led panelen worden meestal als alternatief voor TL-verlichting gebruikt. Het is een zeer duurzame lichtvorm. Met een LED paneel verbruik je tot maar liefst 50 procent minder stroom dan een conventionele TL-buis. Daarnaast maakt het paneel het mogelijk om de gehele ruimte egaal en constant te verlichten. 

Ben jij op zoek naar LED panelen? Dan kom je al snel tot de conclusie dat het aanbod erg groot is. Ze zijn in heel veel verschillende soorten verkrijgbaar. Daarom is het ook zo belangrijk dat je weet waar je op moet letten bij de aanschaf hiervan. In dit artikel zetten we de belangrijkste punten op een rijtje. 

Kies je voor inbouw of opbouwpanelen? 


Als je kiest voor een LED paneel, beschik je over de mogelijkheid om deze in te laten bouwen of deze aan het plafond te bevestigen (opbouw). Maar waar kies je voor

Dit hangt van heel veel verschillende factoren af. Allereerst moet het mogelijk zijn om het paneel in te bouwen. Als er onvoldoende ruimte in het plafond is, dan wordt het erg lastig om voor inbouw te kiezen. Vraag daarom altijd een specialist om dit te controleren, zodat je zeker weet of de mogelijkheid bestaat. Het grote voordeel van een inbouwpaneel is dat deze voor een egale afwerking zorgt. De hoogte in de ruimte wordt volledig benut. 

Een opbouwpaneel is daarentegen weer veel gemakkelijker te monteren. Dit is op elk systeemplafond mogelijk. Wel is het even een klus om de aansluiting en voeding netjes weg te werken, zodat dit het zicht verder niet zal belemmeren. 

Het kostenplaatje 


Natuurlijk speelt het kostenplaatje ook een belangrijke rol. Liever geef je niet te veel uit aan een LED paneel. Zeker niet als je er echt meerdere nodig hebt. Het is je misschien al opgevallen dat dit paneel duurder is in aanschaf dan een traditionele TL-buis. Hier moeten we echter wel bij vertellen dat je deze kosten ook weer vanzelf terugverdiend. Dit komt op de eerste plaats door de langere levensduur. Een LED paneel gaat gemiddeld vijf keer langer mee dan TL-verlichting. Daarnaast verbruikt het paneel ook veel minder stroom. Op die manier bespaar je op de lange termijn ongelooflijk veel geld. Hierdoor vallen de extra kosten voor de aanschaf van de panelen eigenlijk in het niet. 


Led panelen zijn in alle soorten, maten en prijscategorieën verkrijgbaar. Gemiddeld kosten ze ongeveer twintig en vijftig euro per stuk. Hierbij maakt het ook nog verschil of je voor een inbouw- of een opbouwpaneel kiest.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*