Als je op zoek bent naar kabelbinders, passeren allerlei termen de revue. De één heeft het bijvoorbeeld over tiewraps, terwijl de ander het heeft over colsonbandjes. Daarnaast zijn er nog andere benamingen die geregeld gebruikt worden. Naast de hierboven genoemde kabelbinders hoor je ook wel eens namen zoals tie-rips, ty-raps, bindbandjes, trekbandje, snelbinder, sjorbandje en tie-ribs. In dit artikel zoomen we specifiek in op de tiewrap versus een colsonbandje. Wat is het verschil tussen de twee? Is er überhaupt wel een verschil tussen de twee? Na het lezen van dit artikel weet je er alles over.
Is er een verschil tussen een tiewrap en een colsonband?
Eigenlijk zijn er geen verschillen tussen een tiewrap versus een colsonbandje. Dit zijn synoniemen van elkaar. Het zijn benamingen voor hetzelfde product. Een belangrijk verschil tussen de twee is dat deze namen gebruikt wordt in verschillende regio’s. In de ene regio bestel je dus een tiewrap, terwijl je in de andere regio een colsonbandje bestelt. Daarnaast kan het per fabrikant verschillen welke term gebruikt wordt. Deze producten worden bijvoorbeeld vaak tiewraps genoemd vanwege de fabrikant Thomas & Betts.
Dit zijn dus allebei plastic riempjes die voor uiteenlopende toepassingen kunnen worden ingezet. Alhoewel de producten dus qua naam kunnen verschillen, zijn ze verder hetzelfde. Er zijn geen wezenlijke verschillen. Ben je op zoek naar een aanbieder waarbij je deze plastic riempjes online kunt bestellen, dan zou je bijvoorbeeld terecht kunnen bij Nedelko.be.
Waarvoor kun je tiewraps en colsonbandjes gebruiken?
Hierboven vertelden we je al dat deze plastic riempjes ingezet kunnen worden voor een hoop toepassingen. Vaak worden tiewraps ingezet om dingen bij elkaar te houden. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld het vastbinden van doeken of gaas. Daarnaast worden colsonbandjes ingezet om kabels bij elkaar te houden. Het bundelen van kabels zorgt voor meer overzichtelijkheid en voorkomt dat de kabels te veel door elkaar gaan lopen en in de knoop raken. Je ziet de laatste jaren ook steeds vaker dat tiewraps in de tuinbouw worden toegepast, bijvoorbeeld om planten aan stokken vast te maken.
Tiewraps kunnen ook allerlei andere praktische functies hebben. Stel dat de rits van je tas kapot is gegaan. Met behulp van een colsonbandje kun je dit repareren. Daarnaast kun je er voor zorgen dat bagage strak ingepakt wordt. Ook zien we vaak dat dit soort plastic riempjes ingezet worden voor het ophangen van verlichting. Zo is er nog veel meer mogelijk. Over het algemeen worden dit soort bandjes één keer gebruikt.
Laat een reactie achter