Rolgordijnen op maat nodig? Lees hier meer

Rolgordijnen zijn de meest praktische gordijnen. De neutrale uitstraling, eenvoudige bediening en de scherpe prijs maken rolgordijnen tot een populaire keuze. Als je kiest voor kwaliteit raamdecoratie dan leg je de lat hoger. Denk aan gordijnen die precies op maat zijn gemaakt voor jouw vensters. Als je op zoek bent naar rolgordijnen op maat en graag wilt weten hoe je dit het beste kunt aanpakken dan ben je hier aan het juiste adres!

Waarom rolgordijnen op maat?

Er zijn heel veel soorten raamdecoratie die op te splitsen zijn in twee categorieën; standaard maten en op maat gemaakt. Raamdecoratie met standaard maten zijn vaak de goedkopere gordijnen. Ze passen net wel of net niet, ze zijn vooral ‘goed genoeg’. Handig voor een studentenkamer bijvoorbeeld, maar in je permanente woning raak je er snel op uitgekeken. Het sluit nét niet goed aan waardoor er zonlicht doorheen komt als je lekker ligt te slapen. Of de gordijnen hangen slordig over de vensterbank. Zoals je verder op deze pagina kunt lezen is er meer mogelijk dan de fysieke maat van de gordijnen, ook op het gebied van automatisering zijn er vele mogelijkheden om de raamdecoratie perfect af te stemmen op je huis en je persoonlijke wensen.

Meten is weten

Moet je een expert langs laten komen om de gordijnen in te meten? Dit is mogelijk maar het hoeft niet. Voor rolgordijnen op maat kun je zelf thuis meten en alle benodigde onderdelen online bestellen. Als je niet zo handig bent of het systeem wilt automatiseren dan kun je via een raamdecoratie specialist een bestelling plaatsen. Vaak bieden ze een gratis inmeetservice aan en ze kunnen de opties in de showroom laten zien. Als je zelf aan de slag gaat dan kun je op de PoweredBlinds website kijken. Daar vind je naast een brede collectie rolgordijnen ook meetinstructies.

Licht binnen, licht buiten

Raamdecoratie heeft zoals de term al aangeeft een decoratieve waarde, daarnaast zijn er ook praktische voordelen. Gordijnen verhogen de privacy, ze houden zonlicht buiten overdag en in de avond is het lekker knus in huis. Wat betreft rolgordijnen zijn er behoorlijk wat opties mogelijk:

  • Doorzichtig materiaal als inbetween of om het licht te breken.
  • Halfdoorzichtig voor wat meer privacy zonder de ruimte te verduisteren.
  • Verduisterend voor maximale controle over het licht in de kamer.
  • Duo rolgordijnen met doorzichtige en verduisterende stroken voor optimale controle over licht en privacy.

Automatisering op maat

Laten we naast het doek ook zeker niet de bediening vergeten. Allereerst zijn rolgordijnen uitstekend geschikt om elektrisch te bedienen. In plaats van trekken aan koordjes kun je een klein motortje op de gordijnrails monteren om het gordijn te bedienen. Op de website van Somfy kun je hier meer over lezen. Je hebt dan de keuze voor een afstandsbediening, een wandschakelaar of met een app op je smartphone. Het is mogelijk om meerdere gordijnen in huis met dezelfde afstandsbediening of app te bedienen, je kunt dan bijvoorbeeld ook de gordijnen in de huiskamer samenvoegen. Met de app zijn er allerlei scenario’s in te stellen, deze mogelijkheden behoren uiteraard ook tot maatwerk oplossingen. Met het TaHoma kastje van Somfy kun je ook nog tientallen apparaten van Somfy en andere fabrikanten koppelen. Denk bijvoorbeeld aan een Nest slimme luidspreker of Hue smart lights.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*