Richt een kleine ruimte functioneel in met mangohout

Wanneer je huis niet groot is, moet je creatief omgaan met de ruimte. Het liefst kies je voor meubels die functioneel én sfeervol zijn. Maar waar vind je die? Het antwoord is gelukkig dichtbij: kies voor mangohout. Want of je nu een knus appartementje, een studentenkamer of een tiny house wilt inrichten, mangohout kan je helpen om het beste uit je ruimte te halen. Mangohouten meubels, zoals een mangohouten tafel Deens ovaal, zijn namelijk in allerlei formaten verkrijgbaar en voegen door hun natuurlijke schoonheid en rijke, levendige nerfstructuur veel warmte en charme toe aan een ruimte. Bovendien zijn ze duurzaam en milieuvriendelijk, waardoor je niet alleen een stijlvolle ruimte creëert, maar ook je steentje bijdraagt aan een betere wereld. Klinkt dat niet als muziek in de oren?

Genoeg opbergruimte

Laten we beginnen met de basis: opbergmogelijkheden. Want in een kleine ruimte is het natuurlijk essentieel om slimme opbergoplossingen te vinden die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn. Zo kan een mangohouten boekenkast of een wandrek dienen als prachtig display voor je favoriete boeken of decoratieve items. Maar je kunt er ook manden of dozen van gevlochten materiaal op of in plaatsen voor andere spullen die je liever niet vol in het zicht wilt hebben, zoals oplaadkabels of kantoorartikelen. Een ander geweldig idee is het gebruik van mangohouten meubels met ingebouwde lades, zoals bij een salontafel of tv-meubel. Deze meubels zijn door hun extra opbergruimte multifunctioneel. Je hebt er naast een plek om te ontspannen daardoor ook extra opbergruimte bij. 

Optisch bedrog

Om de ruimte groter te laten lijken, kun je gebruik maken van spiegels. Denk bijvoorbeeld aan een grote spiegel met een robuuste lijst van mangohout. Hang hem tegenover een raam en versterk daarmee het natuurlijke licht. Zo creëer je namelijk heel eenvoudig de illusie van een grotere ruimte door de extra lichtinval. De warme kleur van het mangohout voegt daarnaast een extra vleug gezelligheid toe aan de ruimte.

Maak het één geheel

Wil je het geheel afmaken, kies dan voor een eettafel met ovaal blad van mangohout, of een van de andere vele varianten. Een eettafel – meestal het centrale punt van de ruimte – van hetzelfde materiaal zorgt ervoor dat de ruimte één geheel vormt. En dat zorgt vervolgens weer voor rust en een ruimtelijk gevoel.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*