Op zoek naar een nieuwe bh? 3 redenen om te kiezen voor eentje gemaakt van bamboe

Ben je op zoek naar een nieuwe bh omdat jouw oude bh inmiddels versleten is en daardoor aan vervanging toe is? Het is helaas niet altijd even makkelijk om een geschikt exemplaar voor jouw specifieke boezem te vinden. Bh’s komen in verschillende soorten en maten, waardoor je soms haast niet weet waar je moet beginnen. Daarnaast is ook de materiaalkeuze een belangrijk iets waar je goed op moet letten. Veel bh’s worden namelijk van synthetische materialen gemaakt. Maar gelukkig heb je tegenwoordig ook de keuze uit natuurlijke materialen zoals katoen en bamboe. In deze blog willen we graag drie redenen toelichten om te kiezen voor bamboe bh’s. Lees je mee?

Bamboe is antibacterieel en hypoallergeen

Antibacterieel houdt in dat bacteriën en schimmels geen kans hebben. Bamboe is van nature bacterie- en schimmelwerend. Vooral bij synthetische bh’s en ander ondergoed heb je al snel dat er nare luchtjes ontstaan. Deze luchtjes worden eigenlijk veroorzaakt door de bacteriën die van nature al op onze huid aanwezig zijn. Dit zijn goede bacteriën met een nuttige functie die er dus helaas wel voor zorgen dat jouw synthetische bh na enkele dagen dragen niet zo fris meer ruikt. Bij een bamboe bh heb je hier veel minder snel last van. Een bamboe bh blijft dagenlang fris zonder te wassen. Bovendien is bamboe hypoallergeen. Heb je een gevoelige huid of snel last van allergieën en irritaties? Dan is een bh gemaakt van deze super zachte vezel een ware uitkomst. Jeuk en irritaties zijn verleden tijd!

Bamboe heeft goede ademende en vochtabsorberende eigenschappen

Synthetische materialen kunnen de huid afsluiten waardoor deze niet meer kan ademen. Vooral in de zomer wanneer het kwik stijgt is het belangrijk dat je borsten goed kunnen ‘ademen’. Een broeiende bh die te veel afsluit kan namelijk leiden tot allerlei nare klachten zoals smet bijvoorbeeld. Zweet je daarnaast ook nog eens snel, dan doe je er al helemaal goed aan om te kiezen voor een bamboe bh. Bamboe heeft goede ademende en vochtabsorberende eigenschappen en kan tot wel drie keer zo veel vocht opnemen als katoen, welke ook al behoorlijk vochtabsorberend is. Omdat het een holle vezel is, verdampt het vocht bovendien een stuk sneller. Zo is jouw bamboe bh binnen no-time weer droog.

Bamboe vormt zich naar je lichaam en voelt als een tweede huid

Ben je op zoek naar een bh die je nauwelijks voelt zitten? Bamboe is het antwoord! Het vormt zich namelijk helemaal naar jouw lichaam, waardoor het niet knelt. Een bh gemaakt van andere materialen kan al snel gaan knellen, insnijden en pijn doen. Bamboe voelt echter als een soort tweede huid aan. Wanneer je eenmaal een naadloze bamboe bh hebt gedragen, wil je nooit meer wat anders. Zo comfortabel zitten deze bh’s.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*