Ook je hond is klaar voor de zomer

Zelf leven we helemaal op als het zomer wordt: we houden een lenteschoonmaak, leggen een dunner deken op het bed en ook onze winterjassen mogen voor een paar maanden de kast in. Ook je huisdier leeft op een heel andere manier als het warm is. Met een paar kleine aanpassingen help je je trouwe viervoeter ook het allerbeste uit de warme zomermaanden te halen. 

Slapen onder de sterrenhemel

Slaapt je hond meestal binnen? Overweeg dan zeker om in de zomer een hondenhok buiten te installeren. In de warmste maanden kan het binnen echt warm zijn, en dan kan je hond er echt plezier aan hebben om buiten te slapen. 

Een tweede reden voor een hondenhok buiten, is schaduw. Als het warm is, zal je hond minder energie hebben overdag. Zelf houden we ook graag een siësta tijdens de warmste uren! Zorg daarom dat je hond altijd een hok buiten heeft waar hij kan schuilen tegen de warmte. Plaats het op een koele plaats in de schaduw en zorg dat er altijd drinken in de buurt staat. Zo kan hij ook genieten van een heerlijk middagdutje! 

Aangepaste voeding

Eet jij in de zomer vaak zware ovenschotels? Neen, dus. We hebben in de zomer veel minder calorieën nodig dan in de winter. Daarom houden we meer van lichte slaatjes. Ook je hond past zijn voeding liefst aan. Hij zal ten eerste veel minder eten, maar het kan ook een goed idee zijn om aangepast hondenvoer te geven. Let op het aantal calorieën of de ingrediënten. Ook is het in de zomer beter vaak kleine porties te geven dan één keer een grote hoeveelheid. 

En het allerbelangrijkste aan hondenvoeding in de zomer? Water! Net zoals mensen, moeten honden altijd water ter beschikking hebben. Zorg dus dat er op verschillende plaatsen bakjes met koel water klaar staan. Ga je op stap met je hond? Overweeg dan zeker om een (plooibaar) drinkbakje mee te nemen. 

Een frisse duik

In de warmste maanden kan je je hond geen groter plezier doen dan een frisse duik in een meertje of rivier. Zoek op het internet zeker naar meren waar honden welkom zijn. Soms zijn er zelf speciaal stukken voorzien, enkel voor honden. Daar is de rand tussen water en land niet te hoog, zodat je viervoeter gemakkelijk zelf in en uit het water kan. 

Probeer op hete dagen wel het warmste moment van de dag (tussen 13 en 15u) te vermijden. Onder de vacht van je hond zit ook een huid en die kan net zo goed verbranden als die van jou. Ook kan je hond echt last hebben van de warmte. Houd die frisse duik dus voor de uren waarop het voor iedereen aangenaam toeven is in de zon! 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*