Koele verfrissing voor warme dagen

De zomermaanden gaan nu vaak gepaard met hoge temperaturen, zelfs op onze breedtegraden. Veel warmteminnende mensen verlangen naar hun eigen buitendouche tijdens het zonnebaden. Als u geen zwembad of pierenbadje hebt, vindt u misschien het perfecte voorwerp om even af te koelen. In een tuin met een zwembad kan het een ideale aanvulling zijn.

Tuindouche gemaakt van bamboe

Tuindouches zijn er in verschillende soorten. Bamboe is ook een goede keuze. Tuindouches zijn ideaal voor een beetje verfrissing op warme dagen. Of het nu gaat om permanent ge├»nstalleerde zelfbouw varianten of mobiele versies – veel plezier voor jong en oud en een welkome afkoeling voor tussendoor zijn gegarandeerd. Een ander voordeel van tuindouches is dat ze meestal heel weinig ruimte innemen. En het waterverbruik is – in tegenstelling tot een zwembad – beheersbaar.

Wat zijn de mogelijke toepassingen?

Tuindouches zijn er in verschillende uitvoeringen. Ze zijn ook beschikbaar voor verschillende doeleinden. De eenvoudigste manier om een douche in de tuin te installeren is een mobiel toestel dat rechtstreeks op de tuinslang wordt aangesloten. Frame en douchekop – veel meer is in dit geval niet nodig voor een tuindouche. Als het water via een pomp uit de grond komt, is het koelende effect bijzonder groot, gezien het koude water. Een op zonne-energie werkend douchesysteem is ook denkbaar. In dit geval is ook temperatuurregeling mogelijk.

Buitendouche bij het zwembad

Een buitendouche zorgt bijvoorbeeld ook voor de nodige verkoeling bij het zwembad. Er zijn ook een paar punten die vooraf moeten worden overwogen: Waar in de tuin is de perfecte plek voor de douche? Zijn er extra leidingen of aansluitingen nodig? Is privacybescherming gewenst? Welke look heb ik liever? Er is een breed scala van producten op de markt. Als u eigenaar bent van een tuin, hebt u een vrije keuze wat model en materiaal betreft en kunt u deze aanpassen aan uw smaak of bestaande stijl. Maar het is ook belangrijk om uw eigen budget in het oog te houden bij het realiseren van een tuindouche – als u die luxueuzer wilt.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*