Kies steigerhouten meubels voor de meisjeskamer

Het inrichten van een kinderkamer is misschien wel een van de leukste dingen die je dit jaar gaat doen, zeker als inrichting en decor een beetje jouw hobby’s zijn. Dochtertje lief wil natuurlijk de allerleukste kleur muren en die schattige of juist stoere sprookjesfiguren op het dekbedovertrek. Dat haar kast van steigerhout gemaakt is vindt zij misschien niet belangrijk, maar jij wel. In dit artikel hebben we het over hoe jij een meisjeskamer kunt inrichten met robuust steigerhout en alle meubelen die ervan gemaakt worden.

Wat is steigerhout?

Steigerhout is vurenhout dat jarenlang op bouwsteigers dienst heeft gedaan. De steigers zelf zijn meestal niet van hout, maar de platen waar vakmensen op staan en lopen wel. Door een lange tijd aan verwering heeft het hout een grijze kleur gekregen die veel mensen erg mooi vinden. Daarom is het zo populair geworden. Verder is het ook een duurzaam product, want het is, voordat er een kinderbed van gebouwd werd, al eerder gebruikt.

Waarom kies je steigerhout voor de kinderkamer?

De kleur van steigerhout is met veel andere kleuren te combineren. Daarbij is steigerhout bijzonder sterk. Springt jouw dochtertje graag op haar bed of klautert ze over de meubels? Je hoeft niet bang te zijn dat ze ergens doorheen zakt. Het is ook heel makkelijk om zelf steigerhout te schuren of lakken. Nooit meer splinters dus. Kies voor steigerhouten kisten en kasten en koop een steigerhouten bed met lades om zoveel mogelijk opbergruimte te creeëren. 

Tips voor de kinderkamer

Is de kamer van jouw dochter groot of juist klein? Met hoogslapers van steigerhout kun je lekker veel ruimte vrijmaken. Sommige hoogslapers hebben kledingkasten of boekenkasten ingebouwd. Soms is de trap naar boven zelfs een kast. Weer een andere hoogslaper is ook nog eens een speelhuisje. Natuurlijk zijn er ook verschillende soorten kasten en dressoirs. Er zijn zelfs kasten die ook een bureau zijn. Of zijn het bureaus die ook kasten zijn? Hoe dan ook komt jouw kind geen opbergruimte te kort. Speelgoed wordt ook van steigerhout gemaakt: een poppenkast of een keukentje bijvoorbeeld. Verder kun je denken aan stoeltjes, tafeltjes en nog veel meer. Je zou haast gaan denken dat die hele kamer van steigerhout is. Zo’n beetje alles wat je je maar kunt voorstellen is mogelijk. Ga op zoek naar steigerhout meubilair en er gaat een wereld voor je open.

Een nieuwe look

Als jij bent uitgekomen op steigerhout vanwege de stevigheid die het biedt, dan heeft je dochtertje misschien wel besloten dat alles gewoon roze moet. Om het steigerhouten bed een nieuwe uitstraling te geven kun je het geschaafd gelukkig prima verven. Met steigerhout kun je eigenlijk alles doen. Wat wil je nog meer?

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*