In de keukens van verschillende gemeenten kijken? Ga werken als schuldhulpverlener

Serious broker or realtor listening to millennial couple arguments or ideas during office meeting, insurance agent consulting clients on house purchase, becoming property owners or taking loan.

Beschik jij over veel gemeente-ervaring en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Of heb je altijd al willen weten hoe het is om bij de gemeente te werken? Ongeacht of je al een carrière hebt opgebouwd of dat je nog aan het begin van je loopbaan staat, is het de moeite waard om je te verdiepen in de vacatures bij gemeenten van een veelzijdig detacheringsbureau. Daar vind je zowel vacatures bij grote als kleine gemeenten en alles daartussen, zoals een schuldhulpverlening baan. Professionals die dit beroep hebben, zeggen allemaal dat het het mooiste aspect van het vak is dat iedere dag anders is. Wat verder interessant is, is dat elke gemeente een eigen werkwijze heeft. 

Wil jij ook werken als schuldhulpverlener en in de keukens van verschillende gemeenten kijken? En haal jij graag het onderste uit de kan voor jouw klanten? Dan is de baan van schuldhulpverlener je op het lijf geschreven! 

Wat behoort er tot het takenpakket van een schuldhulpverlener?

• Opstellen van rapportages;

• Uitvoeren van hercontroles; 

• Onderhouden van contacten met schuldeisers, zorgaanbieders en andere externe partijen;

• Bewaken van het totale schuldhulpverleningstraject. 

Wat houdt de functie van schuldhulpverlener in?

In de functie van schuldhulpverlener voer je intake- en begeleidingsgesprekken met cliënten en ben je verantwoordelijk voor je eigen caseload. Je zorgt ervoor dat jouw cliënten hun administratie en leven weer op orde krijgen om daarna weer zelfstandig en onafhankelijk aan de samenleving te kunnen deelnemen. Daarnaast maak je een plan van aanpak, onderhandel je met schuldeisers en zorg je ervoor dat mensen zich aan de afspraken houden. Ook heb je oog voor de onderliggende, vaak psychosociale problematiek en weet je daar effectief op te anticiperen. Jij weet lastige situaties op een creatieve manier op te lossen en bent er voor de cliënten. 

Communicatief vaardig en oplossingsgericht

Heb jij een relevante hbo-opleiding afgerond (bijvoorbeeld Sociaal Juridische Dienstverlening), heb je kennis van de sociale kaart, heb je ervaring met Fase 1 en/of Fase 2 en heb je minimaal twee jaar werkervaring met het werk als schuldhulpverlener? Dan ben je bij een detacheringsbureau van harte welkom om te solliciteren naar een van de vacatures van schuldhulpverlener. Verder is het mooi meegenomen als je vaardig bent in het opstellen van een advies en rapport en het analyseren van een individueel schuldenprobleem, en je jezelf herkent in de competenties: besluitvaardig, communicatief vaardig en oplossingsgericht. Ook als je op zoek bent naar detachering bij de overheid ben je bij een eigenzinnig detacheringsbureau aan het juiste adres.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*