Hoe laat ik mijn fotoboek er professioneel uit zien?

Een fotoboek maken kan eenvoudig zijn, zelfs zonder de vaardigheden van een grafisch ontwerper. Door rekening te houden met enkele factoren, kun je het al snel onderscheiden van de massa en het een professionele uitstraling geven. Zo wordt een foto afdrukken, en in je fotoboek zetten leuker en niet ingewikkelder. Hier zijn enkele ontwerptips om je op weg te helpen.

Dubbele pagina’s zijn beter

Wil je een professionele uitstraling bij het ontwerpen van je fotoboek, dan kun je een foto laten afdrukken op twee pagina’s. Het laat je foto’s er mooier uit komen en je kunt zelfs de fijnste details zien. Je kunt dan het beste kiezen voor liggende pagina’s, zodat je zonder onderbrekingen kunt afdrukken.

Ga voor een serie fotoboeken

Als je merkt dat je zoveel goede foto’s hebt die niet in één boek passen, dan is het misschien een leuk idee om een fotoboekenserie te maken. Zorg ervoor dat elk fotoboek een ander thema heeft, maar laat het wel een samenhangend geheel zijn.

Witruimte is belangrijk

Wees bij het toevoegen van foto’s aan je sjabloon niet bang voor de witruimte. Grafische ontwerpers houden van het gebruik van witruimte, omdat het rust en een fris effect geeft aan de pagina’s. Je hoeft dus niet elke pagina volledig te bedekken. Gebruik de witruimte en randen rond de foto’s. Op deze manier zal alles zal er beter en professioneler uitzien.

Besteed aandacht aan kleuren

Kleuren zijn van vitaal belang om je fotoboek er professioneel uit te laten zien. Hoe je kleuren in je boek combineert, zal het uiterlijk van je boek aanzienlijk beïnvloeden. Je doet er goed aan om vergelijkbare kleuren op elkaar af te stemmen. Zorg ook voor contrasterende tinten op elke pagina en probeer je bewust te zijn van de verschillende kleurenpaletten. Door de kleuren te mengen zullen je foto’s er beter uitzien en de pagina’s er beter uitzien, waardoor je boek een professionele uitstraling krijgt.

Gebruik alleen je beste foto’s

Neem voldoende tijd om je foto’s te bekijken voordat je ze uploadt. Zo zorg je ervoor dat alleen de beste foto’s in je boek komen. Hoewel het verleidelijk is om alle foto’s af te drukken, kun je dat beter niet doen. Op deze manier zal het er alleen maar rommelig uitzien. Kies daarbij ook foto’s met een hoge resolutie om de kans op vervaging bij het afdrukken te minimaliseren.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*