Hoe kies je de beste sportoutfit?

Sporten en een sportieve look zijn weer helemaal in. De lente is gearriveerd, de zon schijnt meer en je summerbody wil je binnenkort ook weer on point. Allemaal gedachten die door je hoofd stromen. En de perfecte sportoutfit hoort daar natuurlijk bij. We helpen je die graag samenstellen! 

Op maat van je activiteit 

Je sportoutfit hangt uiteraard af van de activiteit die je zal uitoefenen. Kan je, net zoals ons, zo genieten van een avondloop om je hoofd leeg te maken of een ochtendloop om de dag fris te beginnen? Dan weet je ongetwijfeld hoe belangrijk de juiste loopschoenen zijn. Bovendien is de maat van je sportkledij heel belangrijk. Niet alleen bij lopen, maar ook bij rustigere sporten zoals yoga en pilates. In het geval van die laatste twee kan je eventueel wel wat lossere kleding kopen die niet te veel knelt waardoor je nog voldoende bewegingsvrijheid hebt. Bij intensievere sporten kan je voor iets strakkere kleding kiezen. Niets vervelender dan een broek die afzakt tijdens het lopen of een bandje dat van je schouder valt tijdens het fitnessen.  

Welke stof? 

Bij het kiezen van de juiste sportkledij moet je niet alleen rekening houden met de maat en de sport die je uitoefent, het is ook heel belangrijk om op de stof te letten. De juiste stof heeft niet alleen te maken met de sport die je uitoefent, maar vooral met wat jij het liefste draagt. Polyester houdt je langer warm tijdens buitensporten, is lichter en verslijt minder bij het wassen. Katoen daarentegen ademt wel beter, voelt zachter aan op je huid én is minder vatbaar voor onaangename geurtjes. Belangrijk om te weten als je veel zweet tijdens het sporten! 

Weer bepaalt alles

Bij het kiezen van de juiste sportoutfit is het ook belangrijk dat je rekening houdt met het weer. Als je bijvoorbeeld gaat lopen bij koud weer, is het beter om de eerste vijf minuten eerder koud te hebben.  Door het sporten verhoogt je lichaamstemperatuur automatisch. En als je dan al té warm gekleed bent van bij het begin kan je snel oververhit geraken. Daarom is het aangeraden om speciale thermo- of regenkledij te kopen. Die is aangepast om je voldoende warm te houden en bovendien regen en wind af te stoten. Ook voor je spieren is het heel belangrijk dat je de juiste kleding draagt.  Onderkoeling kan immers voor heel wat vervelende blessures zorgen. 

Sportieve look  

Ook in het dagelijks leven is de sportieve look steeds meer aanwezig. Joggingbroeken, sweaters en sneakers voor heren, maar ook voor dames, zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Wij zijn alleszins al voorstander van deze trendy comfy look. Jij ook? 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*