Hoe kies ik de juiste dakwerker?

Wanneer je een nieuw huis bouwt of renovatiewerken uitvoert aan een bestaande woning heb je een dakwerker nodig. Het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld een lek hebt of schade hebt aan je dak en daardoor beroep moet doen op een ervaren dakwerker. Natuurlijk doe je graag beroep op een dakwerker die je kan vertrouwen en die de werken op een uitstekende manier uitvoert. Er zijn natuurlijk enkele zaken waar je op moet letten vooraleer je een dakwerker inhuurt. Wij helpen je graag met te kijken waar je precies op moet letten. 

Welke vragen hou je in gedachten? 

Vooraleer de dakwerkers beginnen met de renovatie aan jouw dak kan je de dakwerkers enkele vragen stellen. Zo kan je nakijken of de dakwerkers een vergunning hebben als erkende aannemer. Heeft de dakdekker die je aanneemt een aansprakelijkheidsverzekering, dit is noodzakelijk in het geval dat er toch iets mis zou gaan. Is er een garantietermijn verbonden aan een nieuw dak, je wilt natuurlijk niet dat je dak na twee weken terug kapot is. Is een offerte aanvragen gratis en vrijblijvend, je wilt natuurlijk bij een eerste contact nog nergens aan vasthangen. Heeft de dakwerker die je aanneemt voldoende goede reviews en goede referenties, op basis hiervan kan je zien of de dakwerker te vertrouwen is. Wanneer je een dakwerker hebt gevonden die erkend en verzekerd is kan je met een gerust hart gaan slapen. Op die manier weet je zeker dat je beschermd bent wanneer er iets mis gaat. 

De belangrijkste zaken waar je op moet letten bij een dakwerker

Eerst en vooral kijk je naar de ervaring van de dakwerker, hoe lang zitten ze al in het vak, in welke regio’s hebben ze reeds gewerkt… Je wilt uiteraard dat je dakwerken op een professionele en vlotte manier worden uitgevoerd. Ook communicatie en administratie is belangrijk, krijg je een contactpersoon toegewezen, kan ik ze altijd bereiken voor eventuele vragen… Je wilt namelijk iemand die je kunt vertrouwen en waar je de werken met een goed gevoel uit handen kunt geven.

Kijk naar hun reputatie en referenties

Wanneer je even snel een research doet op het internet weet je al snel of een dakwerker te vertrouwen is. Kijk naar positieve reviews en referenties. Wij kunnen je alvast vertellen dat in de regio’s  Antwerpen, Mechelen, Leuven, Hasselt en Gent zeer goede dakwerkers te vinden zijn. Kijk naar de reeds opgeleverde dakwerken op die manier kan je niet alleen inspiratie opdoen je ziet ook in een oogwenk of de werken netjes zijn uitgevoerd. 

Vraag een offerte aan

Je kan bij de meeste dakwerkers op voorhand een uitgebreide offerte aanvragen, onthoud dat de goedkoopste vaak niet gelijk staat aan de beste dakwerker. Kijk of alle kosten reeds zijn opgenomen in de offerte en houdt rekening met de btw. Zo kom je achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan. Nu heb je genoeg tips om de perfecte dakwerker in huis te halen. Succes!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*