De voordelen van hypoallergene hondenvoeding

Je wilt natuurlijk het beste voor jouw trouwe viervoeter. Welke voordelen heeft hypoallergene hondenvoeding en is het voor elke hond geschikt? Er zijn tegenwoordig zo ontzettend veel verschillende soorten hondenvoeding dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Lees daarom hier de voordelen van hypoallergene hondenvoeding en wat dit voor je hond doet.

Wat is het precies?

Hypoallergene hondenvoeding is voeding welke de kans op allergische reacties zoveel mogelijk verkleint. Dit komt omdat dit voer veelvoorkomende allergenen juist niet bevat en omdat er maar één zetmeelsoort en maar één diersoort wordt gebruikt. Dit samen zorg ervoor dat de kans op een allergische reactie na het eten van deze voeding zoveel mogelijk verkleind wordt.  Bijkomend voordeel is dat hypoallergene voeding door het beperkte aantal eiwitbronnen ook licht verteerbaar is.

Is het voor elke hond geschikt?

In principe is hypoallergene hondenvoeding voor iedere hond geschikt. Vaak wordt het gegeven op aanraden van de dierenarts, maar het heeft vele voordelen, zoals voorkomen van jeuk en gasvorming. Vaak worden deze klachten namelijk veroorzaakt door een allergie of voedselintolerantie. Niet zelden blijven deze klachten onopgemerkt, ondanks het feit dat de hond er wel degelijk last van heeft. Hypoallergene voeding is zeer compleet wat betreft samenstelling en kan prima voor langere tijd gebruikt worden. 

Verschillende soorten

Er zijn veel verschillende soorten hypoallergene hondenvoeding. Elke soort en elk merk heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en is gemaakt om een bepaalde allergie of voedselintolerantie te voorkomen. Om te weten welke voeding het beste is voor jouw hond, overleg je het beste even met je huisarts. Als het gaat om het verhelpen van specifieke klachten, zal daar namelijk ook een specifiek soort voeding voor geschikt zijn. Alleen op deze manier weet je zeker dat je je hond datgene geeft wat voor hem het beste is. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*