De juiste fietskledij in alle omstandigheden

Een fietsrit kan ontzettend ontspannend zijn en je conditie naar een hoger peil tillen. Maar zonder de juiste fietskledij is het vaak wat behelpen. De juiste fietskledij verschilt overigens per situatie. Wat je draagt tijdens een fietsrit in de zomer, verschilt dag en nacht met je outfit in putje winter. En ook de discipline vraagt soms om een specifieke outfit. Mountainbikeschoenen bijvoorbeeld zijn anders dan racefietsschoenen. Voor alle mogelijke fietskledij kan je terecht bij Fashion For Cycling zodat je in alle weersomstandigheden de weg op kan. 

Tips voor goede fietskleding

De juiste fietskleding past bij de omstandigheden. Als het zeer warm is in de zomer, dan draag je best een dun, ademend fietstruitje met uv-bescherming. Anders loop je het risico dat je verbrandt door je shirt heen. In de winter draag je uiteraard een dikke fietsvest, maar denk eraan om jezelf met genoeg laagjes te kleden. Zo kan je altijd iets uittrekken als je het onderweg toch te warm krijgt.

Vergeet niet om de weersvoorspellingen even te bekijken voordat je vertrekt . Zo weet je meteen of je ook een regenvest moet meenemen of niet. Je werkt je outfit af met een fietshelm en -schoenen en bijpassende accessoires zoals handschoenen en/of overschoenen. In de zomer komen zomerhandschoenen goed van pas omdat ze schokken opvangen én je beschermen bij een val.

Een goede wieleroutfit: de basis

  • Laten we beginnen met het onderdeel dat je veiligheid garandeert, namelijk de fietshelm. Vroeger gingen renners soms zonder helm op pad, maar ondertussen draagt iedereen toch altijd een helm. Zorg ervoor dat een fietshelm altijd juist op je hoofd staat en goed past.
  • Sommige mensen dragen altijd een fietsbril, terwijl andere er echt geen verdragen. Veel fietsbrillen zijn uitgerust met fotochromatische glazen die zich automatisch aanpassen aan het licht.
  • Er bestaan fietsshirts in verschillende diktes, designs en soorten, voor de warmste zomerdag en de koudste ijsdag. En uiteraard kan je het truitje van je favoriete wielrenner aantrekken.
  • Een goed ondershirt is noodzakelijk als je gaat fietsen. Dit neemt namelijk het zweet op en laat het verdampen. Zo vermijd je dat je het koud krijgt.
  • Windvestjes en regenvestjes zijn een noodzaak in de Lage Landen. Je neemt deze jasjes makkelijk mee in je achterzak.
  • Een goede fietsbroek met zeem is echt onontbeerlijk. Op die manier vermijd je zadelpijn en schuren van je huid. Dankzij bretels blijft je broek steeds goed zitten.
  • Echte fietsschoenen voor klikpedalen bieden een aantal voordelen. Je kan niet van je pedalen afglijden en de krachtoverdracht wordt geoptimaliseerd. 
  • Twijfel je tussen een pakje met korte mouwen of toch maar lange mouwen? Arm- en beenstukken bieden je de perfecte tussenoplossing. Je kan ze aandoen om te vertrekken, maar als het te warm wordt doe je ze ook makkelijk weer uit. 
  • Ook fietshandschoenen zijn onontbeerlijk. In de winter beschermen ze je tegen gevoelloze vingers door de koude en zomerhandschoenen voorkomen grote wonden aan je handpalmen door een valpartij.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*