Bespaar op brandstof met deze 3 tips

We hoeven het je niet meer te vertellen: de prijzen stijgen overal, of het nu gaat over brandstof, energie of voedingsprijzen. Maar wij blijven niet bij de pakken zitten, toch? Daarom geven we je onze beste tips mee om op je brandstof te besparen en centjes over te houden voor de écht belangrijke zaken.

Voor bedrijven: kies een tankkaart

Om te besparen op je brandstof bij je bedrijfswagens, raden we je een tankkaart aan. Hiermee bespaar je niet enkel heel wat tijd, maar ook geld. Zo wordt de last van administratie verminderd en kan je makkelijk je btw terugvragen. Daarbovenop heb je een makkelijk overzicht van al je brandstof uitgaven. Weten is meten, nietwaar? Als je je uitgaven in een overzicht ziet, kan je veel makkelijker identificeren waar je op kan besparen.

Pas je rijgedrag aan

Je auto geeft je eigenlijk heel veel informatie over hoe je zuinig kan rijden. Zo kan je bijvoorbeeld je huidig verbruik op je display zetten om dit in de gaten te houden. Hoe kan je je rijgedrag aanpassen om zuiniger te rijden? Een belangrijke hierbij is om heel anticiperend te rijden. Dit betekent: niet zomaar volgen wat ze voor jou doen, of pas kijken naar de afslag als je er bent. Wél let je heel de tijd op op wat rond je gebeurt: zo houd je voldoende afstand en kan je je laten uitbollen in plaats van bruusk te moeten remmen en daarna opnieuw gas te geven. Om deze constante aan te houden, kan je ook cruise control gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je veel minder moet versnellen, en dat je aan een constante snelheid kan rijden.

Goed onderhouden wagen

Bij een nieuwe wagen die goed onderhouden is mét juiste bandenspanning, zal je minder verbruiken dan bij een oude slechte onderhouden wagen. Zorg dus steeds dat je je wagen tijdig laat onderhouden. Ga bij je dichtste garage langs om ook je bandenspanning correct te zetten. Hoe lager je bandenspanning, hoe meer weerstand en hoe hoger je verbruik. Ten slotte, ga je met je goed onderhouden wagen best langs bij het goedkoopst mogelijk tankstation. Zoek naar kortingen, en houd de prijzen in nabije stations in de gaten.

Met deze drie tips zorg jij ervoor dat je veilig en zuinig de weg op gaat! Heb je nog tips voor ons om te besparen op brandstof?

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*