Advies bij een bedrijfsverkoop

De verkoop van uw bedrijf is hoogstwaarschijnlijk een once in a lifetime gebeurtenis en het gehele proces zal veel vragen bij u opleveren. Hoe maakt u uw bedrijf interessant voor een overname? Hoeveel is uw bedrijf waard? Hoe vindt u de juiste koper? U vindt de antwoorden in deze blog. 

Hoe krijgt u uw bedrijf verkoopklaar?


De eerste stap bij het verkopen van uw bedrijf is zorgen dat het bedrijf er klaar voor is. Met andere woorden, het moet interessant zijn voor kopers om uw bedrijf over te nemen. Dus de processen moeten gestroomlijnd zijn, bezittingen én schulden moeten in kaart gebracht zijn en het bedrijf moet toekomstbestendig zijn. De koper wil natuurlijk niet voor vervelende verrassingen komen te staan. 

Hoeveel is uw bedrijf waard?


U zult vast zelf wel een bedrag in gedachten hebben, maar dit is niet per se een realistisch bedrag. Ervaring leert dat bedrijfseigenaren het bedrijf vaak veel te duur of te goedkoop inschatten. Laat de waardebepaling daarom aan professionals over die kennis hebben van de markt en van fusies en overnames. 

Hoe vindt u de juiste koper?


Ook voor het vinden van de juiste koper is een overnamespecialist geen overbodige luxe. Zij beschikken immers over een uitgebreid netwerk en weten ook precies hoe ze bedrijven goed in de markt moeten zetten. Het kan zelfs zijn dat een overnamespecialist zelf aan bij u aanklopt met een potentiële koper, zonder dat u een verkoopintentie hebt uitgegeven. 

Hoe vertelt u het aan uw personeel?


Een belangrijke partij in een overname is het personeel, onrust onder uw medewerkers kan namelijk negatieve gevolgen hebben. Zorg daarom dat u uw personeel stap voor stap meeneemt in het verkoopproces en eventuele vragen en onzekerheden zo snel mogelijk tackelt. 

Hulp nodig?


Er komt enorm veel kijken bij een bedrijfsverkoop. Een bedrijf verkopen gaat niet over één nacht ijs. Laat u daarom altijd bijstaan door experts in fusies en overnames, zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Zij zijn op de hoogte van alle ins en outs.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*